Uitslag D2 16 januari in Uden

Zondag 16 januari hebben 33 zwemmers gestreden in de derde ronde van de competitie. De tegenstanders in Uden waren Lutra uit Helmond, Tempo uit Valkenswaard en Zeester-Meerval uit Uden zelf.

Er werd goed gezwommen, en vooral bij de minioren en junioren regende het persoonlijke records. Ook werden er medailles gehaald door zwemmers van alle leeftijden. Medailles waren er voor:
- Tijn Snelders zilver op de 25 vlinder (in een nieuw clubrecord!) en 50 rug
- Anouk van Os goud op de 50 school
- Pim de Crom zilver op de 50 school
- Delane Lathouwers zilver op de 50 vlinder en brons op de 50 vrij
- Shirley Voets goud op de 50 rug en 100 wissel
- Elke Schellekens zilver op de 50 vrij en brons op de 100 rug
- Jeroen Trimbach zilver op de 50 vrij
- Esra Pennings brons op de 50 vrij
- Mark Schellekens zilver op de 100 school
- Sandra Schellekens goud op de 100 vrij

Uitslag

Tijden per zwemmer

Uitslag Neptunus '58

Tussenstand competitie

Foto's

Zoals altijd begon de wedstrijd met een estafette. Jeroen Trimbach, Mark Schellekens, Roel vd Kleij en Delane Lathouwers zwommen de 4 x 100 wissel. Omdat Mark van Dinther oorontsteking had, verving Delane hem tussen de 'grote mannen'. Jeroen startte sterk. Hoewel het anders leek tussen het geweld van de andere teams (allemaal ouder dan hij), wist hij zijn persoonlijke record op de 100 rug bijna 2 seconden scherper te stellen. Daarna zwom Mark, weer terug op het 'oude nest', 1.15 op de schoolslag, gevolgd door Roel met 1.08 op de vlinder. Delane ging als een speer op de eerste 50 meter, maar moest dat in de tweede helft bekopen: 1.15 op de vrije slag. De heren werden er derde mee. Vervolgens zwommen Anouk van Lokven, Elke Schellekens, Lisa Smits en Shirley Voets naar de derde plaats op de 4 x 100 vrij.

Tijn Snelders (2002) zwom in zijn tweede wedstrijd voor het eerst de 25 vlinder en 50 rug. Op beide afstanden behaalde hij een prachtige zilveren medaille, en op de vlinderslag was zijn tijd ook nog eens goed voor een clubrecord!

De zwemmers uit 1999 en 2000 zwommen de 50 school en 100 rug. Anouk van Os wist op de schoolslag voormalig clubgenootje Indy Jongman (Zeester-Meerval) van zich af te houden. De strijd leverde Anouk de gouden plak op met een pr van 2 seconden. Ze is nog slechts een seconde verwijderd van de Brabantse limiet. Valerie Messerschmidt scherpte haar pr met driekwart tel aan. Christy Schoones zwom haar allereerste wedstrijd, en ondanks een fikse ruzie met haar brilletje (gewonnen door het brilletje) ging het haar ook goed af. Op de 100 rug zwom Anouk maar liefst 10 seconden sneller dan ooit. Fabiënne verbeterde haar pr met drie seconden en Valerie met maar liefst zestien! Ook de tussentijden van Anouk (-0.4) en Valerie (-2) waren nieuwe pr's. Bij Christy ging er een keerpunt niet helemaal goed, waardoor ze geen eindtijd kreeg. Haar tussentijd is wel terug te vinden in de uitslag en is dus een pr. Bij de jongens was er een zilveren medaille op de 50 school voor Pim de Crom, die bijna twee seconden van zijn oude toptijd afzwom. Ook Bas Bozelie was sneller dan ooit: hij verbeterde zijn tijd met anderhalve seconde en werd achtste. Pim zwom 8,5 seconde sneller dan ooit op de 100 rug, terwijl Bas zijn debuut maakte op deze afstand. Beide jongens zwommen ook pr's halverwege: de oude tijden werden met 1.3 en 1.9 seconde verbeterd.

1997 en 1998 had de 50 vlinder en 50 vrij op het programma. Het regende pr's op de 50 vlinder. Rachel Brunnen was vier tellen sneller dan haar oude pr, Isa vd Ven twee seconde en Marleen van Dijk was maar liefst negen seconden sneller dan een jaar geleden. Op de 50 vrij gingen de meiden gewoon door met pr's verpulveren, met verbeteringen van vier (Isa), drie (Rachel) en 3,5 seconde (Marleen). Bij de jongens behaalde Delane Lathouwers een zilveren medaille op de 50 vlinder. Helaas bleef hij net boven zijn beste tijd. Martijn Eickmans zwom een pr van anderhalve tel en eindigde net voor Luc vd Loo die voor het eerst de 50 vlinder zwom. Tom vd Loo en Noud van Boven waren drie en twee seconden sneller dan ooit. Op de vrije slag waren Noud en Martijn twee seconden sneller dan zijn oude pr. Tom verbeterde zich met ruim 3 seconden.

Voor de zwemmers uit 1995 en jonger stonden de 50 rug en 100 wissel op het programma. Shirley Voets zwom zonder al te veel tegenstand op beide afstanden naar het goud. Haar tijden waren iets boven haar pr's. Persoonlijke records waren er wel voor Demi van Os en Lara vd Ven. Demi versloeg Lara op de 50 rug in een rechtstreeks duel en scherpte haar pr met een seconde aan. Lara was ruim een halve tel sneller dan ooit. Op de wisselslag zwom Lara driekwart tel sneller dan haar ruim twee jaar oude toptijd. Demi was maar liefst zes seconden sneller dan ooit. Jeroen van Dinther (1997) en Macs vd Doelen (1998) kwamen bij de jongens in actie. Macs zwom flinke pr's: op de 50 rug ging er 5,5 seconde af en op de 100 wissel was hij anderhalve seconde sneller dan ooit. Jeroen bleef net boven zijn toptijden.

De zwemmers uit 1993 en 1994 zwommen de 50 vrij en 100 rug. Op de vrije slag was er een mooie strijd tussen de vier meiden, die in het voordeel van Elke Schellekens (zilver) beslist werd. Esra Pennings behaalde brons en was slechts 0.01 seconde sneller dan Lisa Smits. Hiermee nam Esra revanche op de 200 vrij van de eerste competitiewedstrijd, toen Lisa brons haalde met een a-tijd en Esra met een b-tijd naar de vierde plaats verwezen werd. Jeroen Trimbach behaalde eveneens een zilveren medaille. Op de 100 rug was er brons voor Elke. Er werden in deze leeftijdscategorie geen persoonlijke records gezwommen.

De dames en heren zwommen 100 school en 100 vrij. Sandra Schellekens verbeterde haar pr van oktober 2009 met 2,5 seconde. Ook Manissa vd Brand was sneller dan ooit: zij verbeterde haar pr met ruim een seconde. Zelfs haar tussentijd na 50 meter was een fractie sneller dan ooit. Jet vd Bersselaar en Anouk van Lokven kwamen niet tot pr's. Bij de heren behaalde Mark Schellekens de bronzen medaille, net voor Roel vd Kleij. Met zijn tijd zorgde Mark ervoor dat er in mei bij de Brabantse Zomer Kampioenschappen een estafetteteam mag starten. Tot nu toe bestaat die dan uit Jeroen (rug), Mark (school), Roel (vlinder) en Mark van Dinther (vrij), maar de definitieve optelling wordt pas voor de sluitingsdatum van de inschrijving bepaald. Mark bleef slechts 0.08 seconde boven de limiet voor de BZK. Roel en Arno van Os zwommen iets boven hun pr's. Op de vrije slag was er goud voor Sandra, die na een spannende race als eerste aantikte. Ze verbeterde haar pr van oktober vorig jaar met maar liefst 1.3 seconde. Manissa was 0.1 seconde sneller dan haar pr uit mei 2008 in het Deense Esbjerg. Roel vd Kleij greep wederom net naast de medailles met de 4e plaats. Arno maakte zijn debuut op deze afstand en zwom dus een persoonlijkrecord.

Tot slot volgden er nog estafettes. Op de 4 x 50 wissel junioren en jeugd waren er twee teams. Het eerste team bestond uit Demi, Lara, Shirley en Aniek Pennings. Aniek is nog herstellende van een operatie aan haar voet, maar was na de afmelding van Zoë Hellings gevraagd om te starten in de estafette. Demi zwom onder haar oude pr, maar was eerder in de wedstrijd al sneller. Het tweede team bestond uit vier junioren: Rachel, Anouk van Os, Isa en Marleen. Rachel verbeterde haar pr op de rugslag met een seconde. 

Vervolgens kwam Anouk nog een keer in actie, maar toen als slotzwemster van de 4 x 25 school voor 1999 en jonger. Pim, Fabiënne en Bas zwommen voor haar. Ze bleven een fractie boven hun inschrijftijd, maar dat is niet raar, gezien het pittige programma wat ze al gehad hadden.


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'